Boyalı Saçlar Hakkında

Share:

Boyalı Saçlar Blog u olarak size saç boyama , boyalı saç bakımı, boyalı saçlar için şampuan kullanımı ve  boyalı saçlarda saç kremi hakkında bilgiler vermekteyiz. Bu bilgileri tek başlık altında toplayarak yazılarımıza daha kolay ulaşmanızı sağlamak amacı ile aşağıdaki yazıları size sunuyoruz. 




Boyalı Saç Bakımı Nasıl Yapılır



Daha fazla parlaklık için daha az şampuan. Saçlarınız yağlanmadıkça her gün yıkamayın. Saçları her gün şampuanla temizlemek saçları koruyan, besleyen ve parlak gösteren doğal yağını yok eder. Eğer saçlarınız kuru, yıpranmış ve boyalıysa saçlarınızı iki gün yıkamayın. Eğer saçlarınız normalse bir veya iki gün yıkamayabilirsiniz. Saçlarınız şeklini kaybediyorsa sadece su ile durulayın. ( bknz: https://boyalisaclar.blogspot.com/2013/10/boyal-sac-bakm-nasl-yaplr.html ) 


Boyalı Saçlara Doğal Bakım Önerileri



Bu yazıda boyalı saçlar için doğal bakımı aktarmaya çalışacağım malum tek dokunuşla saçımıza güzellik katan saç boyaları özellikle sık ve bilinçsiz kullanım, kalitesiz ürün seçimi gibi nedenlerle saçlarımıza güzellik değil zarar veriyor. Saç boyaları başta saç dökülmesi, mat görünüm, kırık saç uçları ve sertleşen saç sorunlarına neden oluyor. Bu konuda doğanın mucizeleri cildimizde olduğu gibi saçlarımızda da imdadımıza yetişiyor. Ancak bitkisel denilince insanların aklına çeşitli otlar ve yağlar gelse de bu konuda iyi bir bakım için özellikle vitamin ve proteinler yani keratinlerden yardım almak en doğru tercih. Bu yazıda size çeşitli bakımlarla boyalı ve ışıldayan saçlara sahip olmamızı anlatmaya çalışacağım. ( bknz: https://boyalisaclar.blogspot.com/2013/10/boyal-saclara-dogal-bakm-onerileri.html,)

Saç Boyarken Nelere Dikkat Edilir



Saç boyama oldukça yaygın bir durum. Biz kadınlar için saç boyaları bir çeşit yaşamsal gereksinim haline gelmiş durumda. Günümüzde kadınlar biraz da reklamların etkisiyle aynaya baktığında kendisinde bir değişiklik görmek istiyor ve soluğu ya kuaförde alıyor ya da kozmetikçilerden saç boyası alarak evde kendileri boyuyor. Zaten biraz bunalımlı dönemlerde kadınların yaptırdıkları ilk işin saçlarını kestirmek veya boyatmak olduğunu unutmayın. (bknz: https://boyalisaclar.blogspot.com/2013/10/sac-boyarken-nelere-dikkat-edilir.html ) 




Boyalı Saçlar Nasıl Yıkanır



Eğer saçlarınız boyalıysa unutmayın ki her yıkamadan sonra saç boyanızın rengi solar. Çünkü yıkama işlemiyle birlikte boya akışı gerçekleşir. Saç boyanızın ömrünü uzatmanız mümkün. Bunun için saç boyanızı akıtmayacak şampuan tercih etmelisiniz. Genelde boyalı saçlar için bir çok şampuan satılır. Hatta bazıları için renk koruyucu vb. ibareler vardır ama bu tarz tanıtımlara çok pirim vermeyin, çünkü bir şampuanın saç boyanızın rengini koruması için o şampuanın sert temizleyiciler içermemesi gerekir. ( bknz: https://boyalisaclar.blogspot.com/2013/10/boyal-saclar-nasl-ykanr.html ) 




Aslında saç boyama işlemi sanıldığından daha basittir. Genelde saçın nasıl boyanacağı çoğu kadın tarafından bilinse de , saçlarınızı boyarken farklı renk tonları ile karşılaşmamak , boyayı saçlarınızda az tutarak boya tonunu ayarlayamamak veya boyayı saçlarda fazla tutarak saçların hasar görmesine neden olmak yapılan hatalar arasındadır. Bizler bu yazıda saç boyamak ile ilgili her bilgiyi vererek bu ve buna benzer durumlar ile karşılaşmamanızı sağlayacağız.  (bknz: https://boyalisaclar.blogspot.com/2013/10/sac-nasl-boyanr.html ) 

Doğal Yollarla Saç Rengi Açma

Saçlar genelde saç açıcılar ile kimyasal olarak açılır, ancak bu açıcılar ile oksidan saça ve saç derisine zarar verdiği için çoğu zaman açılmaya çalışılan saçlar yanabiliyor. Bu durumda bir çok kadın doğal yöntemlerle saç açmaya çalışıyorlar. İşte bu yazımda sizlere doğal saç açma yöntemlerinden bahsederek saçlarınıza zarar vermeden nasıl açabileceğinizi aktaracağız. 



Saç Boyası Zararları



Saçlarımızın rengini değiştirmek için kullandığımız boyalar özellikle oksidanlarla birleşince saçlarımız için tam bir felaket halini alıyor. Saçın kırılması, yıpranması ve kopması bir yana saç derisinde çok ciddi alerjik durumlara da neden olabiliyor. Oksidanla kullanılan boyalara kıyasla doğal boyalar daha az alerjiye neden olduğu bir gerçek ancak bu boyaların da kalitesi ve saçta kalma zamanları çok düşük. Ancak saç boyasından dolayı oluşan alerji vakalarının birçoğu aslında boyaların içerdiği maddelerle alakalı. Bu nedenle evde boya yapacaklara şiddetle tavsiye edeceğim şey, tüm saça boya uygulamadan önce küçük bir bölgede boyayı denemeniz ve sonucuna göre tüm saçlarınızı boyamanız olacaktır. Zaten işi bilen profesyonel kuaförler de benzeri şekilde davranırlar.  




Saçınızı boyamaya karar verdiyseniz ilk işiniz boyayı alıp uygulamamak olmalı. Unutmayın ki saç boyama detaylı teknikler ve püf noktaları içerir. Saçınızı boyamadan önce, durumunu kontrol edin. Unutmayın saçınız ne kadar sağlıklı olursa, alacağınız sonuç da o kadar iyi olur. Bu yüzden boyama işlemini gerçekleştirmeden önceki hafta, saçınıza birkaç kez bakım yapın. İçinde, saçları güçlendiren B5 vitamini, pantenol, e vitamini, keratin, avokado veya hindistan cevizi yağı gibi nemlendirici maddeler bulunduran ürünlerle bakım yapın. 

Eğer saçlarınız kuru ve yıpranmışsa ayrıca bir de uçlarda kırıklar varsa, o zaman saçı boyamak iyi bir fikir değildir. Bu durumdaki saçları uçlarından biraz kestirip, evde keratin bakımı uygulamak ve boyayı sonraya bırakmak daha iyidir. Saçlarınızı boyadıktan sonra da ayda iki kez bakım yapmaya devam edin. ( Bknz: https://boyalisaclar.blogspot.com/2013/11/sac-boyama-teknikleri.html )


Saç boyama ile ilgili şu ana kadar yazdığımız yazılarımızı bir araya topladık ve sizlere sunduk. Bu sayede ilginizi çeken konuya rahatlıklar gidebileceksiniz. 

Hiç yorum yok