Boyalı Saçlar Nasıl Yıkanır

Share:

Boyalı saçlara bakım yaparken her kadının ilk aklına gelen boyalı saçları çok yıkarsam saç boyam akar mı ? sorusudur. Bizlerde bundan kaynaklı boyalı saçlar nasıl yıkanmalıdır sorusuna cevap vereceğimiz bir yazı derledik. İyi okumalar dileriz.



Boyalı Saçın Yıkanması




Eğer saçlarınız boyalıysa unutmayın ki her yıkamadan sonra saç boyanızın rengi solar. Çünkü yıkama işlemiyle birlikte boya akışı gerçekleşir. Saç boyanızın ömrünü uzatmanız mümkün. Bunun için saç boyanızı akıtmayacak şampuan tercih etmelisiniz. Genelde boyalı saçlar için bir çok şampuan satılır. Hatta bazıları için renk koruyucu vb. ibareler vardır ama bu tarz tanıtımlara çok pirim vermeyin, çünkü bir şampuanın saç boyanızın rengini koruması için o şampuanın sert temizleyiciler içermemesi gerekir.
Sizlere saç bakımı ile ilgili olarak, bir çok internet sitesi veya gazete sayfasından çeşitli tavsiyelerde bulunurlar. Oysa verilen bu tavsiyelerin çoğu bilimsel ve doğru bilgiler değil, zaten doğru bilgiler olsa kadınların bu saç çilesi biterdi. Genellikle daha fazla parlaklık için daha az şampuan kullanın, saçlarınızı her gün yıkamayın, gibi öneriler gelir ama saçınızı nasıl yıkayacağınız anlatılmaz.

Boyalı Saçlar için Şampuan 


Şampuanlar temizlik yapan maddelerdir, ancak bir çok şampuan saçları koruyan, besleyen ve parlak gösteren doğal saç yağını saçınızdan uzaklaştırdığı için saçınızı daha kötü gösterir. Eğer saçlarınız kuru, yıpranmış ve boyalıysa saçlarınızı her gün bol köpüklü şampuanla yıkamak saçlarınızı daha kuru, sert, mat ve cansız yapacaktır. Zaten boyalı saç şampuanı diye satılan ürünlerin içerisinde çok fazla silikon gibi maddeler kullanarak saçınızın daha yumuşatmaya çalışırlar ama sonuç genelde hüsrandır. Peki şampuanlar neden istenen sonucu vermiyor?

Çünkü şampuanların içerisindeki sls, sles, als gibi sülfatlı temizleyiciler ve tuz saçınızın daha fazla yıpranmasına neden olur. Bu da saçınızdaki keratin tabakasının daha fazla aşınmasına yol açar. Zaten boya veya saç açma gibi işlemlerle yıpranan saçlarınız bir de üzerine şampuanların aşındırıcı etkisine maruz kalarak iyice çığrından çıkarlar. 


Çözüm Sülfatsız Şampuan

Boyalı yıpranmış ve kuru saçlarınız için sülfatsız ve tuzsuz şampuanlar kullanmak saçlarınız için orta ve uzun vadede kurtuluş reçetesidir. Çünkü bu şampuanlar nazik temizleyiciler içerdikleri için saçlarınızı çok yıpratmazlar.


Ayrıca saçlarınızı yıkadığınız sularda çok fazla kireç ve klor vardır, bir çok insan bu faktörü pek bilmez. Şehir sularındaki kireç ve klor saçlarınızın adeta düşmanıdır. Özellikle boyalı saçlar için sls (sodyum lauret sülfat) içeren şampuanlar kireçli ve klorlu suyla birleşince sizin temizlediğinizi düşündüğünüz saçlarınız aslında daha yıpranır. Bu yüzden duş sürelerinizi kısaltmanız ve duş alma aralarını uzatmanız sizin için oldukça faydalıdır.


Saç bakım ürünlerini kuru saça değil, nemli saça uygulayın. Böylelikle daha kısa sürede, daha iyi sonuç alırsınız. Saçınızdaki dalgaları canlandırmak için, saç köpüğünü tenis topu büyüklüğünde elinize sıkın ve diplerden dışa doğru nüfus etmesini sağlayın. Eğer saçınızı yıkayacak vaktiniz yoksa ve saçınız kısaysa, saçınızı biraz ıslatın, geriye doğru tarayın ve sadece alnınızın üstündeki saçlara sprey sıkın.


Boyanmış saçı temizlerken su sıcaklığı fazla önemlidir. Ne fazla sıcak nede soğuk su olmalıdır. Sıcak su boyanın saçınızdan akıp gitmesine, soğuk su ise rengin solmasına neden olacaktır. En iyi durulama ve yıkanma suyu için ılık suları tercih edin. Saçlarınızı yıkarken sert hareketlerle değil her zaman nazikçe hafif masajlar yaparak saçınızı şampuanlamaya ve durulamaya özen gösterin.



Bol miktarda şampuan kullanımından kaçının ve mutlaka boyalı saçlar için sülfatsız şampuanları tercih edin. Boyalı saçlar için uygun şampuanlar yanında mutlaka boyalı saçları ve saç derisini besleyecek besleyici saç kremleri kullanın.


Konuyla ilgili olarak boyalı saçlara doğal bakım yazıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok