Boyalı Saç Bakımı Nasıl Yapılır

Share:

Boyalı saçlara bakım bir çok saç türüne göre farklı bir durum olarak karşımıza çıkar. Genelde kuru saçlar yaratabilir ve saçın nemlendirilmesi önemlidir. Ayrıca saç bakım rutininizde değişimler gereklidir. Bundan kaynaklı bu yazımızda boyalı saç bakımı hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır. 

Boyalı Saç Bakımı


Daha fazla parlaklık için daha az şampuan. Saçlarınız yağlanmadıkça her gün yıkamayın. Saçları her gün şampuanla temizlemek saçları koruyan, besleyen ve parlak gösteren doğal yağını yok eder. Eğer saçlarınız kuru, yıpranmış ve boyalıysa saçlarınızı iki gün yıkamayın. Eğer saçlarınız normalse bir veya iki gün yıkamayabilirsiniz. Saçlarınız şeklini kaybediyorsa sadece su ile durulayın.


Boyalı Saçlara Nasıl Bakım Yapılır


Boyalı saçların bakımı oldukça zor durumdur. Saçların ırsi açıdan ya da yaş ilerledikçe oluşan beyazların sonucunda saçlar mecburiyetten boyanır. Bazı yaşı ilerlemiş kişiler boyama yöntemine gitmese de genç yaşta bu sorunla karşılaştıklarında boyama yöntemini tercih ederler.


Saçlarınızın parlak ve sağlıklı kalmasını sağlayan bakım tavsiyeleri. Saç bakım ürünlerini kuru saça değil, nemli saça uygulayın. Böylelikle daha kısa sürede, daha iyi sonuç alırsınız. Saçınızdaki dalgaları canlandırmak için, saç köpüğünü tenis topu büyüklüğünde elinize sıkın ve diplerden dışa doğru nüfus etmesini sağlayın. Eğer saçınızı yıkayacak vaktiniz yoksa ve saçınız kısaysa, saçınızı biraz ıslatın, geriye doğru tarayın ve sadece alnınızın üstündeki saçlara sprey sıkın. Eğer saçlarınız uzun, kalın telli ve düzse, at kuyruğu yapmanızı tavsiye ederiz.


Saçları boya işlemi görmüş kişilerin saçlarına göstereceği özen ayrıcalıklı olmak zorundadır. Çünkü saç karşılaşmadığı bir kimyasala maruz kalır ve saçın en az zarar görmesi için saçlara bakım yapmak zorunludur.

Saç rengini korumak için kepek şampuanı kullanmamak doğrudur ancak saçınızdaki kepeklerle yaşamak zorunda da değilsiniz. Malum kepek şampuanlarındaki çinko vb. maddeler saç boyasını akıtır. Ayrıca dönem dönem saç diplerinize çay ağacı yağı ve jojoba yağı karışımı sizi kepeklere karşı korur.Kepek şampuanı kullandığınız durumlarda içeriğinde saçınızın rengine yakın maddeler bulunduran saç kremleri kullanabilirsiniz. Özellikle kızıl tonlarındaki saç renkleri için üretilmiş kızıl renk içerikli saç kremleri bulunmaktadır. 

Boyalı saçların sağlığını korumak için mutlaka nemlendirme yapılmalıdır. Bu işlem için kaliteli bir saç kremi kullanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi saç kremi saç diplerine değil sadece saç uçlarına uygulanmalıdır. Aksi takdirde saçlarınız dökülebilir. Saç kremi ayrıca daha uzun zaman saç renginizin canlı kalmasına yardımcı olur.

Saç Bakımı



Ancak doğal saç bakımı her halükarda saç boyası ile boyanmış saçlara en iyi saç bakım tekniğidir. Özellikle boyalı saçlara sahipseniz b5 vitamini, e vitamini ve keratin bakımı yapmanız hem boyanızın ömrünü uzatacak hem saçlarınıza canlılık ve hacim verecektir.



Bir çok kadın boyalı saçlara sahip olduğundan saçlarında koparak dökülme yaşar, saç boyalarının içerisindeki amonyak ve peroksitler saçların koparak dökülmesine yol açıyor bunları önlemek için iyi bir saç bakımı yapmanız şart. Aşağıdaki bakım bir çok kadının bilmediği ama hayat kurtarıcı bir bakımdır.



  • 1 şişe keratin (10 ml) 
  • 2 çay kaşığı b5 vitamini 
  • 1 çay kaşığı e vitamini (alfa tokaferol formu olacak bal kıvamında bir e vitaminidir) 
  • 2 yemek kaşığı saç kremi 
  • 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ (hindistan cevizi yağı, pirinç kepeği yağı, macadamia yağı veya jojoba yağı) 

2 yemek kaşığı saç kremini yukarıdaki malzemeler ile karıştırıp önceden çok az nemlendirdiğiniz saç uçlarınıza ve yıpranma olan yerlerde 1-2 saat bekletin saçınızı ve saçınız yıkayın. Saçınızda bu karışım beklerken saçınıza bir bone takın ara sıra 10 dakikada bir sıcak havluyu saçınıza tutun. böylece ısı vitaminlerin saçınıza iyice işlemesini sağlar.


Yukarıdaki tarif boyalı saçlarda ciddi anlamda hayat kurtarıcı görev görecek. Bir çok kadın bu tarz bakımları bilmiyor, yani hem boyalı hem bakımlı saçlara sahip olmanın yolu derinlemesine keratin, vitamin ve yağ bakımı birlikte yapmaktan geçiyor. Yazı burada bitiyor aklınıza takılanları sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok