Keratinin Faydaları

Share:
Keratin insanların derisinde, tırnaklarında, dişlerinde ve saçlarında var olan doğal bir maddedir. Keratin dayanıklılığı arttırma özelliği en bilindik özelliğidir. Saçlarımıza çeşitli işlemler gerçekleştirdiğiniz zaman örneğin sürekli saç boyası yaptırmak, saç rengini açtırmak ya da sürekli fön, maşa, düzleştirici benzeri ısı verici işlemler uygulamak saçta doğal şekilde bulunan keratin miktarını azaltmaktadır. Saçın canlı ve düzgün görünmesine yardımcı olan keratin maddesi azaldıkça saçlarımız birbirine basitçe dolaşmaya başlıyor, mat ve kuru gözükmeye yol açıyor. Uzmanlar bunun içinde çözüm buldu: Keratin bakımı. Bende sizlere bu yazımda keratin nedir, keratinin faydaları nelerdir, keratin bakımı nasıl yapılır gibi sorulara cevaplar üreteceğim. İyi okumalar. 

Keratin Faydaları


Keratin, saçın yanı sıra cildin ve tırnakların ana bileşiminde bulunan bir proteindir. Saçın korteks adı verilen dış yapısında da, iç yapısında da keratin proteini bulunmaktadır.

Keratin saçlarda azaldığı zaman bu durumun size geri dönüşü cansız ve zayıf saçlardır. İşte bu saç sorunlarının önüne geçmek, saçın hızlı uzamasına yardımcı olmak, pürüzsüz, yumuşak, parlak bir yapıya kavuşmasını sağlamak için keratin barındıran bakım ürünleriyle saça keratin yüklemesi gerçekleştirmektedir. Keratin bakımıyla saçlar daha parlak ve kusursuz bir yapıya kavuşmaktadır.

Keratin Complex Nedir


Keratin salonlarda saçlarınızın yıkanması , fön ile kurutulması arkasından saçlarınıza formaldehitli keratinin sürülmesi ve yüksek ısı ile düzleştirilmesi anlamına gelir. Isı sırasında formaldehitten zehirli gaz çıkar ve siz , saçınızı yapan kuaför maske takmak durumunda kalabilirsiniz. Sanki cildiniz bu formaldehit maddesini emmeyecek gibi. Isı artı, formaldehit saçlarınıza zarar veren 2 etkendir. Tedavi sonrası yapmanız gerekenler bu tedavi hakkında gerçekleri açığa çıkarmaktadır.
Tedavinizden sonra saçların yıkanmaması istenmektedir. Bu, yağmurdan uzak durmanın yanı sıra yüzme ve terleme durumlarını da içermektedir. Çünkü formaldehit saçınıza tam anlamda nüfuz etmelidir. Su ve nem, keratin protein tedavisi ürünlerinin işlevini götürmez saçlarınıza zaten keratini yarım saatte alır burada söz konusu olan formaldehittir ve keratin olarak yansıtılır. Peki bu işlem nasıl yapılır ?
Keratin bakımı sonraki ilk birkaç gün için saçlarınızı düz tutmanız istenir. Formaldehit hala şekillendirilebilirdir, bu yüzden saçlarınızı bir at kuyruğuna şekline almamanız ve saçlarınıza toka takmamanız istenir. Eğer saçınızı bağlamak istiyorsanız beklemeniz gerekir.
Sodyum loril sülfat veya sodyum lauret sülfat içermeyen bir şampuan ve kondisyon seti ile saçlarınızın yıkmanması tavsiye edilmektedir. SLS’nin her iki biçimi de doğal yağlarının saçlarını kesen güçlü deterjanlardır. Bir keratin protein tedavisi ile kullanıldığında, SLS şampuanları formaldehiti kaldırabilir ve kalıcılığını geçirebilir. Eğer bu keratin olsaydı zaten bu yaşımıza kadar saçımızda hiç protein kalmazdı !!!
Saçlarınızı yıkadıktan sonra kurutun, ancak ilk şampuandan sonra saç ürünlerini kullanmayın. Keratin tedavisinden sonra saçınızı şekillendirmek için kök kaldırıcı spreyler, köpük, saç spreyi veya jellere ihtiyacınız yoktur. Proteinin ağırlığı saçlarınıza doğru bir şekilde ürünlere ihtiyaç duymadan sahip olacak ve ürünlern aşırı kullanımı saçınızın donuk ve kirli görünmesine neden olacaktır. Bunun yerine, saçlarınızı düzleştirin ve tekrar ısı uygulayın sonradan muhteşem saçlara ulaşın. Nem yok, bakım yok, saçları farklı bir stile sokma şansı yok !
Çoğu keratin bakımı tedavisi 3 ay sürer buradan da anlaşılacağı üzere 3 ay kaskatı duran saçların bir kimyasal etkiye ihtiyacı var demektir.
https://medium.com/@sacuzatma/keratin-bak%C4%B1m%C4%B1-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r-ger%C3%A7ekler-bf3cab5f05af 

Keratin Yağı  Faydaları



  1. Her şeyden önce, keratin yumuşatma maskeleri ile birlikte keratin şampuanı kullanmak , saçınıza gerekli UV korumasını sağlamanın en iyi yoludur. Gördüğünüz gibi, keratin güneşin zararlı ışınlarından korunma sağlayan bir proteindir, bu nedenle yaz aylarında, dışarıda çok fazla zaman geçirdiğinizde ve saçlarınız sürekli güneşe maruz kaldığında kullanmak harikadır. UV koruması olmadan, kuru ve daha kırılgan saçlara sahip olmanız içten bile değildir.
  2. Kırılmanın ve bölünmüş uçların başlıca nedenlerinden biri, saçtaki protein eksikliğidir. Geleneksel şampuanlar, saç kremleri ve diğer saç ürünlerini kullandığınızda, saçınızın doğal proteinlerini (içinde keratin bulunan) ortadan kaldırabilirsiniz. Neyse ki, keratin yağı gibi keratin ürünlerini kullanarak bu proteinleri geri yükleyebilirsiniz . Her kullandığınızda, saçınıza daha fazla protein kazandıracaksınız. Zamanla, bu gücü yeniden kazanmaya ve hatta bölünmüş uçları iyileştirmeye yardımcı olur.
  3. Bölünmüş saç uçları iyileştirmeye ek olarak, keratin ayrıca saçlarınızın daha parlak ve daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir. Çünkü keratin yağı benzer mukavemeti geri kazandırır ve güçlü saçlar sağlıklı ve parlak saçlar kazanmanıza yardımcı olur. Bu nedenle, eğer saçınız son zamanlarda donuksa ve matsa veya sıkıcı hissediyorsanız, saçınıza sert kimyasallar ile bakım yapmadan önce keratin yağı kullanmanızı öneririz.
  4. Bir keratin yağını ilk kez kullanmayı düşünüyorsanız, bilmeniz gereken bazı şeyler var. Yeni başlayanlar için, keratin yağı şimdiye kadar kullandığınız diğer doğal yağlar ile aynı şekilde kullanılır. Bununla birlikte, şişede bulunan talimatları takip etmek önemlidir. Ayrıca keratin yağı yukarıda belirttiğimiz gibi keratin şampuanlarında da bulunur ve bu ürünleri çok uzun süre saçlarda bırakmak veya çok sık kullanmak saçınıza istenmeyen yan etkilerin oluşumuna yol açabilir.
  5. Son olarak, doğal olarak kuru saç derisi olan kişiler için, bazı keratin yağları saç derisini tahriş edebilir ve daha fazla kuruluğa neden olabilir. Bu nedenle, zaten kuru bir saç derisine sahipseniz ve keratin ürünü kullanmayı düşünüyorsanız , ek önlemler almak isteyeceksiniz .
Gördüğünüz gibi, keratin yağı veya keratin yağı saç ürünlerini kullanmanın birçok yararı var. Eğer bir keratin ürünü kendiniz için bir deneyin vermek dikkate saçınızın doğal güzelliği ve sağlığını geri ve nasıl çalıştığını iyi görmek arıyorsanız.
https://medium.com/@sacbakimi/sa%C3%A7-i%C3%A7in-keratin-ya%C4%9F%C4%B1-4f54bfa46b34
Yazımın sonuna  gelmiş bulunuyoruz. Yazımdan faydalandığınızı düşünüyorsanız mutlaka sosyal medya hesaplarınızdan paylaşın. Ayrıca soru, görüş ve önerileriniz için mutlaka yorum yapın.


Kaynak: https://medium.com/@sacuzatma/keratin-bak%C4%B1m%C4%B1-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r-ger%C3%A7ekler-bf3cab5f05af

https://www.rewardme.in/beauty/hair/hidden-truths-of-keratin-hair-treatments
https://www.sciencedirect.com/topics/neuroscience/keratin
https://medium.com/@sacbakimi/sa%C3%A7-i%C3%A7in-keratin-ya%C4%9F%C4%B1-4f54bfa46b34

Hiç yorum yok