Saç Boyama Teknikleri

Share:

Herkes aynı saç yapısına ve uzunluğuna bağlı olmamakla beraber, aynı saç rengine de sahip değildir. Bundan kaynaklı saçları boyarken farklı teknikler kullanılmaktadır. Bizlerde saç boyamada kullanılan bu tekniklerin püf noktalarını açıklayarak sizlere yararlı olmaya çalışacağız. 


Saç Boyamanın Püf Noktaları

Saçınızı boyamaya karar verdiyseniz ilk işiniz boyayı alıp uygulamamak olmalı. Unutmayın ki saç boyama detaylı teknikler ve püf noktaları içerir. Saçınızı boyamadan önce, durumunu kontrol edin. Unutmayın saçınız ne kadar sağlıklı olursa, alacağınız sonuç da o kadar iyi olur. Bu yüzden boyama işlemini gerçekleştirmeden önceki hafta, saçınıza birkaç kez bakım yapın. İçinde, saçları güçlendiren B5 vitamini, pantenol, e vitamini, keratin, avokado veya hindistan cevizi yağı gibi nemlendirici maddeler bulunduran ürünlerle bakım yapın. 

Eğer saçlarınız kuru ve yıpranmışsa ayrıca bir de uçlarda kırıklar varsa, o zaman saçı boyamak iyi bir fikir değildir. Bu durumdaki saçları uçlarından biraz kestirip, evde keratin bakımı uygulamak ve boyayı sonraya bırakmak daha iyidir. Saçlarınızı boyadıktan sonra da ayda iki kez bakım yapmaya devam edin.

Saç Rengini Korumak


Saçınızı boyayıp şekil verdikten sonra, elde ettiğiniz rengi korumak isteyeceksiniz. Saç renginizi uzun zaman stabil tutmak saçlarınızın parlak ve canlı görünmesi için, şu tavsiyelerimi uygulayın;



Saçınızı güneş ve klordan uzak tutun.  Saç kurutma makinesi, fön ve maşa gibi sıcaklığı fazla yayan aletleri çok sık kullanmaktan kaçının. Fön cihazlarını saçınıza çok yakın tutmayın. Saçınızı parlak ve nemli tutmak için, özellikle boyalı saçlar için üretilmiş şampuan, saç kremi ve bakım ürünlerini uygulayın.  Saçınıza doğal sabun gibi şeyler sürmeyin sabunlar yüksek ph içerirler bu yüzden saç boyanızı akıtırlar. 

Saç Boyasında Doğru Renk Seçimi


Başarının anahtarı doğru rengi seçmektir. Parlak gün ışığında doğal saç renginize iyice bakın. Daha sonra gözlerinize ve cilt renginize uyan, bunları tamamlayan bir renk seçin. Örneğin; eğer cildiniz sarımsı veya buğday tonlarındaysa o zaman kırmızı, kestane rengi, bakır veya kızıl – kahve tonlarını tercih edebilirsiniz. Cildiniz beyaz veya kırmızıysa, o zaman küllü renkleri ve bej tonlarını deneyin.


Sizin İçin Hazırladığımız YouTube Videosunu izleyin





Saç Boyası Seçiminde  Dikkat 

Saç boyası seçerken içerisinde barındırdığı kimyasallara baktıktan sonra kalıcılık durumuna bakara saçlarınızda ne kadar fazla duruduğuna bakınız. Çünkü genel bir algı ile ne kadar kalıcı ise o kadar kimyasal barındırıyor demek yanlış olmaz. Bundan kaynaklı hem renk seçiminde dikkat etmeniz hem de kimyasal içerikleri saçlarınızda etkilerini gözlemlemeniz için geçici saç boyaları tercih etmeniz yararlı olacaktır. 

Saç Boyalarının Yapısı





Öncelikle kullanmakta olduğumuz bir boyanın ham maddesini yani içeriğini iyi tanımalıyız. Bunun için birtakım araştırmalar yapmalı ve ürün içeriklerini iyi inceleyerek boya seçimi yapmalısınız, ayrıca aklınıza takılan konuları tetkik etmek için boyanın üretici firmasıyla görüşerek kullanacağımız boyalar hakkında detaylı bilgi edinebiliriz.

Yapılan işlem esas itibarı ile saçtaki mevcut rengi çıkarıp yerine istenilen renk pigmentlerini(boyama yapmak) koymaktır. Bu işlem aşağıda içerikleri anlatılan karışımla bir seferde ya da birkaç işlemle yapılmaktadır.


Genel olarak saç boyaları iki ayrı karışımla hazırlanarak kullanılır. Bir krem karışımı olan boyanın tüp kısmı; içeriği amonyak, phenylenediamin (renk pigmentleri) ve resorcinol dür. Bu üç hammadde bir bileşen olarak hazırlanır ve belli bir süreçte kullanılmak üzere hava almayacak şekilde tüplerde muhafaza edilir.

Ayrıca oksidasyon krem veya oksidan dediğimiz ikinci karışım ise hidrogen peroxide, alchol, lanolin alchol, sodıum laury ve phosporic asid içerikli bir ham maddedir. Bu iki karışım boyama işlemi yapılacağı esnada metal olmayan bir kap içerisinde homojen bir hale gelinceye kadar karıştırılarak hazırlanır ve istenilen rengin konumu ve boyanacak saçın durumuna göre uygulanır.


Yazım burada bitiyor, bu konuyla ilgili olarak doğal yollarla saç rengi açma yazıma bakabilirsiniz. Her boya işleminden önce saçları boyanacak kişinin öncelikle baş derisi ve saçı ile ilgili dikkatli bir analiz yapılmalıdır. Boyama işlemine buna göre başlanmalıdır.

Hiç yorum yok