C Vitaminiyle Saç Açma

Share:

C vitamini ile saç açma yöntemi saçlarınıza zarar vermeden istediğiniz tonu etmenizde yardımcı olacaktır. Bizlerde bu yazımızda C vitamini ile saçlarınızı nasıl açacağınızı aktararak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. İyi okumalar dileriz. 


Koyu Saçlara Zarar Vermeden Açma



Saçlarınızı koyu renkten daha açık tonlara döndürmek isterseniz bunun için kuaförlerde hirdojenperoksit kullanılır. Ancak bu hidrojen peroksitlerin saça zararı bilinmektedir. Saçınızın yanması ve zarar görmesi peroksitlerin etkisi oldukça fazla olmakla beraber her zaman aynı sonucu göstermeyebilir. Peki ne yapacaksınız. İşte bu yazıda size saçınıza zarar vermeden üstelik saçlarınızı besleyerek saç renginizi açmadan bahsedeceğim.

C Vitamini Saç Rengi Açma



C vitamini ile saç renginizi oldukça güvenle açabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızı c vitamini ile açarken ufak bir de bakım yapacağız. Bu anlatacağım yöntemle saçlarınızın rengi 7-8 uygulamadan sonra oldukça açılacak. Siyah saçlardan oldukça doğal ve açık bir kumral ton bile elde edebilirsiniz.


C Vitamini ile Saç Açma


C vitamini ile saç açarken aynı anda bakım yapacaksınız. Şimdi size malzemeleri yazacağım. 

Malzemeler
  • 1 Tatlı kaşığı ascorbic acid (c vitamini) 
  • 1 çay kaşığı çinko oksit 
  • yarım çay kaşığı karbonat 
  • yarım çay kaşığı b5 vitamini (d-panthenol) 
  • yarım çay kaşığı keratin



3 yemek kaşığı şampuana evvela c vitamini ilave edip iyice karıştırıyoruz, sonrasında diğer maddeleri de ekleyip 2 dakika boyunca hızlı bir biçimde karıştırıyoruz. Sonrasında hazırladığınız şampuanlı karışımı saçlarınıza iyice yediriyorsunuz sonrasında bir boneyle saçlarınızı sarıp 1 saat kadar bekliyorsunuz. Sonra saçınızı yıkayıp çıkıyorsunuz. Toplamda 8 seans sonrasında c vitami sayesinde saçlarınız zarar görmeden açılacak. Üstelik hazırladığınız karışımdaki keratin ve b5 vitamini sayesinde saç tellerinizi de oldukça besliyorsunuz. Sonuç doğal yöntemle açılmış ışıl ışıl bir saç.


Malzemelerin bir kısmını doakimya.com dan satın alabilirsiniz.




Boyalı saç rengini c vitamini ile açma yazım burada bitiyor. Boyalı saçlar hakkında yazdığım diğer yazım olan boyalı saçlar bitkisel bakım yazıma bakabilirsiniz.

2 yorum:

  1. hint kınasında da işe yarıyor mu

    YanıtlaSil
  2. c vitamin 20 tableti ezip 1000 mil kepek sampuan icine koyup uygulasam ise yarar mi

    YanıtlaSil